2η ART THESSALONIKI International Contemporary Art Fair 23 – 26 Νοεμβρίου 2017

Το Λούβρο ανοίγει στις 11 Νοεμβρίου
Το Λούβρο στο Άμπου Ντάμπι θα ανοίξει στις 11 Νοεμβρίου
7 Οκτωβρίου 2017
Εγκαίνια της έκθεσης του Christopher Makos στο Inspire Project 2018
1 Ιανουαρίου 2018

Με τεράστια επιτυχία και, πάνω από 10.000 επισκέπτες, ολοκληρώθηκε η 2η Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair στην ΔΕΘ-HELEXPO και στα Περίπτερα 10, 9 και 8, στις 23 – 26 Νοεμβρίου του 2017, φέρνοντας το ευρύτερο κοινό κοντά στην σύγχρονη τέχνη. Ανέδειξε την ελληνική τέχνη εκτός Ελλάδος, καθώς, υπήρχαν επισκέπτες από 20 και πλέον χώρες, που είναι και το διακύβευμα μίας τέτοιας διοργάνωσης.

Υπήρξε συμμετοχή 30 γκαλερί από 10 διαφορετικές χώρες: AGATHI KARTALOS, ARTFORUM GALLERY, Artshot-Sophia Gaitani, CHALKOS GALLERY, CHILI ART GALLERY, Donopoulos International Contemporary Fine Arts, EPsilon Art Gallery, Eric Efstathiou Fine Art, GALERI BINYIL, GALERIAKALO, GALLERY F, Gallery Loger, Gallery on the Move, GALLERY TECHNOHOROS, GuruShots, Fuzhou Tentron Artworks, Kaplanon galleries ena contemporary Art Gallery, KAPOPOULOS FINE aRtS, Kivo Art Gallery, LOS ART GALLERY, New Moment Gallery, PAPATZIKOU GALLERY, Pg Art Gallery, Red Round Gallery, SKOUFA GALLERY, Technohoros art gallery, UFOFABRIK, VLASSIS ART GALLERY-ArtNoise και Galeria A(Belgrade)- Watercolor International.

Τιμώμενοι καλλιτέχνες: Κώστας Τσόκλης και Wolf Vostell

Έξι μουσειακές εκθέσεις: Theodoros Stamos από την συλλογή του Ζαχαρία Πορταλάκη., με την επιμέλεια του Μάνου Στεφανίδη, οι “Ασκήσεις ισορροπίας: Σχεδιασμοί και υλοποίηση. Η αναπόφευκτη απροσδιοριστία ή η αναπροσαρμογή της προέλευσης”, με την επιμέλεια του Ομότιμου Καθηγητή του Α.Π.Θ. Εμμανουήλ Μαυρομμάτη, η Σύγχρονη Διεθνής Χαρακτική, από την συλλογή του Γιώργου Κητή, η έκθεση αφιέρωμα στον Σταύρο Ιωάννου, από την συλλογή του Γιώργου Κωστόπουλου, με την επιμέλεια του Μάνου Στεφανίδη, το Εργαστήριο Βιομηχανικού Σχεδιασμού, Τμήμα Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών ΑΠΘ, με την επιμέλεια του Επ. Καθηγητή Γιώργου Λιαμάδη και το Virtual Reality Project-Εικονική Πραγματικότητα

 

Έλαβαν μέρος πολυάριθμα Projects που, με τις παραπάνω εκδηλώσεις, ανέβασαν τον πήχη πολύ ψηλά, αναδεικνύοντας την Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair σε θεσμό με διεθνή απήχηση, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από αντίστοιχες καταξιωμένες Art Fairs του εξωτερικού.

Οι επισκέπτες της Εκθέσεως  έφτασαν, συγκεκριμένα, τους 10.252, έναντι 9.420 πέρυσι, ενώ πολλοί από αυτούς προέρχονταν από την Αλβανία, Αμερική, Αυστραλία, Αυστρία, Γαλλία, Δανία, Ιαπωνία, Ισραήλ, Καναδά, Κίνα, Νότια Αφρική, Ρωσία, Τουρκία κ.α. Η Έκθεση προσέλκυσε, επίσης, πολλούς νέους από την Γερμανία, Μ. Βρετανία και Ιταλία, καθώς, και γκρουπ φοιτητών, από Σχολές Καλών Τεχνών και Αρχιτεκτονικής.

Η 2η ART THESSALONIKI-International Contemporary Art Fair  πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα των υπουργείων Πολιτισμού και Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης και πολλών φορέων της πόλης.

Η Διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής  Παντελής Τσάτσης με την Ομάδα του,  ανανεώνουν το ραντεβού για την 3η  Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair που έχει προγραμματιστεί  στις  22-25 Νοεμβρίου 2018, με σύνθημα: Διακίνηση-Ενημέρωση-Διασκέδαση

Ελληνικα